Ревюта
Група: Beartooth      Албум: The Surface      Автор: Стако      Октомври, 2023
Beartooth - The Surface (ревю от Metal World)

Значи, много е тъпо като нямаш време за всяка яка група на света. Пък такива има, колкото и понякога да се правим на претенциозни и да мрънкаме: има, и са много, и правят страшни неща. Ама понякога е по-лесно да си се придържаш към привичките и да слушаш Ghost. И една от бандите, с които аз съм съгрешавал така, е Beartooth. В смисъл, само като видите името и се сещате как звучат: иска си слушане!

И ме е яд на мен си, защото това е адски недооценен състав. Всеки път, когато пуснат албум, аз избухвам с него, но после светът продължава и си карам по навик. Но ето какво отделя Beartooth от останалите: има една шепа техни трошачки, които не просто слушам редовно, но и запомних още след първото слушане. Те това е майсторлъкът и той си проличава без значение колко години си дрънкал и врещял на сцена (или не).

А знаете ли кое е още по-яко? Да видите, че навръх петък 13-и се вихри нещо заплашително розово на страницата на тая група и веднага да зацепите, че тоя майсторлък пак е придобил творчески планове.

Казвам ви го в прав текст: едноименният трак от тоя траклист задължително ще остане един от най-пъстрите и интересни записи за годината. И ако някога сте дръзвали да се чудите как се прави, то розовият албум на Beartooth ви показва нагледно.

Изданието звучи като да вземеш една секира и две моторни резачки, които държиш с едната ръка и с тях режеш месо и дървета — едновременно! — докато с другата играеш дартс, с най-мазната и широка усмивка на света.

И това с дартс-а е супер важно, защото е почти невъзможно да си адекватна група и да си смениш стила. Или се случва бавно и без да искаш, или се случва рязко и оттам насетне почваме да те споменаваме само покрай Задушница.

Тия момчета с мечите зъби и по това изнасят перфектен урок. Само като им видях маркетинга и първата ми реакция беше “О, не, те ще копират Ескимосите!” и сега си ударих един, защото как може аз да им имам толкова малко доверие? Не, те са взели най-доброто от тоя ретро облик и са го изяли, вместо да заменят ядрото си с него.

Резултатът? Брутални, креативни рифове, невероятни филове, мечи (lmao) вокали в примес с цял бетоновоз чисти вокали и то блика, и блика и сигурно има брокат вече, и въобще не ми дреме, щото това е най-якият запис на тази група до момента, помнете ми думата!               

Щото какво друго мога да нарека релийз, който е толкова фрашкан с креативност, енергия и хъс, който ме накара няколко пъти да извикам гласно, в 8:40 сутринта “ДА! ДАВАЙ! УДРИ!” още преди първото кафе?     

Сега, вече на чиста и неразкуфяна, но еспресирана глава, мога да направя и професионалното заключение: този албум беше точно това, от което група като Beartooth се нуждаеше: конска доза креативна мелодика. Щото преди ако си отбирах по две-три парчета на албум, сега се чудя как ще намирам време да слушам “The Surface” от-до всеки ден.

Ревюта за 2024 година
Ревюта за 2023 година
Ревюта за 2022 година
Ревюта за 2021 година
Ревюта за 2020 година
Ревюта за 2019 година
Ревюта за 2018 година
Ревюта за 2017 година
Ревюта за 2016 година
Ревюта за 2015 година
Ревюта за 2014 година
Ревюта за 2013 година
Ревюта за 2012 година
Ревюта за 2011 година
Ревюта за 2010 година
Ревюта за 2009 година
Ревюта за 2008 година
Ревюта за 2007 година
Ревюта за 2006 година
Ревюта за 2005 година
Ревюта за 2004 година
Ревюта за 2003 година
« Обратно
Коментари   Коментирай!

www.metal-world.info © 2003 - 2024
Изработка на уеб сайт